Termeni si conditii de utilizare a site-ului

Informatiile prezentate pe website-ul www.butasivitadevie.ro sunt proprietatea S.C. SOARELE DIN VEST S.R.L. , denumita in continuare Butasivitadevie inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J35/044/2013. avand Cod Unic de Inregistrare Fiscala RO31076491, si sunt destinate exclusiv utilizatorilor sai in scop informativ si comercial.

Butasivitadevie, in calitate de proprietar al acestui website, depune toate eforturile pentru ca informatiile prezentate sa fie permanent actualizate si in conformitate cu politicile interne ale companiei, insa nu garanteaza acuratetea acestora.

Utilizarea website-ului, indiferent de scopul vizitei, informational sau comercial, implica acceptarea prezentei politici de Termeni si Conditii, asa cum este expusa in pagina de fata. Butasivitadevie isi rezerva dreptul de a revizui Termenii si Conditiile de utilizare prin actualizarea acestei pagini in orice moment si fara o notificare prealabila a utilizatorilor. Vizitarea periodica a acestei pagini va ofera posibilitatea de a lua la cunostinta orice modificare survenita cu privire la acesti Termeni si Conditii, dvs., utilizatorul, fiind unicul raspunzator de cunoasterea si conformarea la noile prevederi si modificari ce pot aparea. In caz de neconformare, ne rezervam dreptul de a bloca accesul utilizatorilor care incalca acesti termeni si conditii de utilizare, sau orice alte prevederi relevante din legislatia in vigoare.

Drepturi de autor si marci inregistrate

Toate materialele prezente pe www.butasivitadevie.ro, incluzand, dar fara a se limita la, informatii, texte, grafica, software, unelte, produse, servicii, date, rezultate ale folosirii software-ului, reclame, nume, logo-uri precum si marci inregistrate reprezinta continutul acestui site, fiind protejate de legea dreptului de autor si legile referitoare la marci si proprietate intelectuala, cu exceptia situatiilor in care exista o stipulatie expresa, contrara, existenta pe acest site. Folosirea de catre dumneavoastra a continutului site-ului constituie o acceptare a acestor conditii si va obliga la respectarea acestora.

Este interzisa modificarea, copierea, reproducerea, descarcarea, transmiterea sau distribuirea acestui continut in orice modalitate cu exceptia cazurilor permise de conditiile de utilizare sau cu consimtamantul expres si prealabil al proprietarului acestui continut.

Marcile inregistrate si logo-ul de pe acest site si alte site-uri afiliate, sunt, sub rezerva unei stipulatii contrare exprese, proprietatea Butasivitadevie. Ele sunt protejate potrivit legislatiei in vigoare, iar reproducerea si folosirea lor neautorizata vor atrage dupa sine raspunderea persoanei vinovate de incalcarea acestora. Toate drepturile sunt rezervate Butasivitadevie, Legea dreptului de autor si tratatele internationale protejand acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nicio forma si in niciun fel fara o permisiune in prealabil scrisa din partea Butasivitadevie. Reproducerea neautorizata a continutului acestui site si a celor afiliate, ori a oricarei parti componente, va atrage dupa sine pedepsirea conform legislatiei in vigoare.

Achizitiile online

Achizitia de bunuri si servicii pe site-ul www.Butasivitadevie.ro se supune legislatiei privind Comertul Electronic (365/2002, 363/2007, OUG 34/2014), ceea ce presupune incheierea contractelor la distanta prin mijloace electronice pentru orice tranzactie efectuata in prezentul website, contracte care utilizeaza urmatorii termeni, avand sensurile specificate mai jos:

Vanzator: S.C. SOARELE DIN VEST S.R.L. , denumita in continuare Butasivitadevie inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J35/044/2013. avand Cod Unic de Inregistrare Fiscala RO31076491

Cumparator: orice persoana fizica sau entitate juridica care plaseaza o comanda pe site-ul www.butasivitadevie.ro

Comanda: modalitatea prin care Cumparatorul comunica Vanzatorului intentia de a achizitiona bunuri de pe site-ul www.butasivitadevie.ro

Confirmare comanda: interactiune telefonica intre Cumparator si un reprezentant (operator/ consultant vanzari) al Vanzatorului, prin care acesta din urma confirma clientului informatii referitoare la stocul produselor comandate si termenul de livrare/ ridicare din magazin.

Procesare comanda: interactiune telefonica prin numarul de telefon oferit de Cumparator, atesta existenta stocului pentru produsele comandate de client si demararea procedurilor de livrare a acestora de catre firma de curierat agreata ca partener a Vanzatorului/ ridicare a produselor comandate din magazinul ales de Cumparator.

Factura Fiscala: document fiscal transmis in mod fizic, de catre Vanzator la adresa oferita de Cumparator. Conform Codului Fiscal art. 319 alineatul 29, semnarea si stampilarea facturilor nu sunt elemente obligatorii, implicit factura primita fizic reprezinta originalul.

Termen de livrare: estimare aproximativa oferita in mod standard de catre Vanzator Cumparatorului, odata cu procesarea si confirmarea comenzii, termen care nu implica obligatii contractuale din partea Vanzatorului, intrucat este in stricta dependenta de firma de curierat agreata de Vanzator.

Politica de vanzare online

Plasarea unei comenzi pe site-ul www.butasivitadevie.ro implica acceptarea acestor Termeni si Conditii, implicit a modului de comunicare (scrisa - electronica si verbala - telefonica) prin care Vanzatorul informeaza Cumparatorul cu privire la orice detalii referitoare la comanda plasata de acesta din urma.

Cumparatorul poate plasa comenzi online in orice moment al zilei, de luni pana duminica, si in urma carora va primi o Confirmare plasare comanda in zilele lucratoare.

Comenzile plasate sunt operate/ pregatite de operatorii Butasivitadevie zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 09.00-16.00.

Confirmarea comenzii se face zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 9.00 – 15.30. Confirmarea se realizeaza de catre un reprezentant al Vanzatorului si va contine informatii referitoare la disponibilitatea produselor din comanda, termenul de livrare/ ridicare din magzin, verificarea datelor de identificare ale Cumparatorului (in cazul in care acestea sunt insuficiente pentru procesarea/ expedierea/ ridicarea din magazin a comenzii) etc. (In vederea confirmarii, reprezentantul Vanzatorului va contacta telefonic Cumparatorul. Confirmarea finala se face prin telefon.) Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator pentru incorectitudinea informatiilor oferite de catre Cumparator in plasarea comenzii sau crearea contului de utilizator, Butasivitadevie operand doar in baza informatiilor oferite de clientul sau.

Comenzile plasate de luni pana vineri pana la ora 15.30 si confirmate Cumparatorului de catre un reprezentant al Vanzatorului se vor expedia in urmatorea zi, aceasta fiind data de la care decurge termenul de livrare estimat de Vanzator. Comenzile plasate de luni pana joi dupa ora 15.30 vor fi expediate de catre Vanzator in zilele lucratoare imediat urmatoare, iar termenul estimat de livrare se calculeaza din momentul in care comanda a fost confirmata. 

Comenzile plasate in weekend (vineri, dupa ora 15.30 – luni, ora 09.00) vor fi operate/ pregatite si confirmate, ulterior expediate, in cursul zilei de luni si marti, termenul de livrare estimat fiind calculat din momentul expedierii lor.

Vanzatorul depune toate eforturile pentru a mentine si afisa Cumparatorului stocuri si preturi actualizate pentru produsele oferite spre vanzare. In eventualitatea in care Vanzatorul constata lipsa stocului sau nevandabilitatea pentru unul sau mai multe produse din comanda plasata de Cumparator, un reprezentant al Vanzatorului va aduce la cunostinta acest aspect Cumparatorului (in scris sau verbal) in cel mai scurt timp, oferind informatii cu privire la data revenirii in stoc a produsului/ produselor, posibilitatea inlocuirii acestora, termenul aproximativ de livrare, etc. , anuland sau operand modificari asupra comenzii plasate de Cumparator in conformitate cu indicatiile transmise de acesta din urma.

Odata confirmata comanda in mod telefonic, Cumparatorul va primi o confirmare de procesare a comenzii, impreuna cu informatile aferenti comenzii confirmate.

Comanda se expedieaza catre Cumparator impreuna cu un exemplar din Factura, precum si cu oricare alte eventuale documente insotitoare (anexe, garantii produse, manuale de utilizare, declaratii de conformitate, etc.) sau materiale informative apartinand Butasivitadevie sau partenerilor sai (pliante, brosuri, etc.)

Livrarea comenzilor online

Comenzile online plasate pe site-ul www.Butasivitadevie.ro ajung in posesia Cumparatorului prin urmatoarele metode de livrare:

1. Livrarea prin curier: comenzile online se expedieaza cu ajutorul firmei de curierat pe intreg teritoriul Romaniei, de luni pana vineri in intervalul orar 9.00 -17.00, si sambata in intervalul 9.00 -14.00, in sistem door-to-door SAU pot fi ridicate gratuit din magazinul ales de Cumparator 

Costul de transport este achitat de catre client. Taxa de livrare se calculeaza in functie de greutatea cumulata a produselor din comanda si in functie de localitatea de livrare, fiind afisat in mod explicit in pasul 2 de finalizare a comenzii.

Termenul obisnuit de livrare este de 2-4 zile lucratoare, cu posibilitatea prelungirii acestuia in cazuri exceptionale (sarbatori legale, etc.); in astfel de situatii, clientul este informat telefonic sau prin email de catre consultantii de vanzari Butasivitadevie asupra noii date de livrare si vor stabili impreuna o noua data de livrare.

Comenzile plasate pana in ora 15.30 in oricare din zilele lucratoare si confirmate clientului de catre reprezentantul Butasivitadevie, vor fi expediate de catre Vanzator in urmatoara zi, termenul estimat de livrare fiind calculat de la aceasta data.

Comenzile plasate dupa ora 15.30 de luni pana joi si confirmate clientului de catre reprezentantul Butasivitadevie, vor fi expediate in urmatoarele zi lucratoare, termenul estimat de livrare curgand de la aceasta data.

Comenzile plasate in intervalul vineri, dupa ora 15.30 – luni, ora 09.00, vor fi confirmare de catre reprezentantul Butasivitadevie si expediate in intervalul a doua zile lucratoare din saptamana imediat urmatoare plasarii comenzii.

In cazul comenzilor cu plata prin OP, termenul de livrare comunicat se calculeaza de la primirea confirmarii de plata de catre Vanzator (a se vedea articolul referitor la plati).

In momentul livrarii, clientul verifica integritatea ambalajului, iar in cazul in care acesta nu este in conditii bune (prezinta colturi rupte, zgarieturi, defecte de orice fel, etc) solicita agentului firmei de curierat intocmirea unui proces verbal de predare-primire cu mentionarea tuturor neregulilor constatate, refuzand totodata primirea coletului.

Butasivitadevie nu poate fi facut raspunzator pentru neregulile de livrare (intarziere livrare peste termenul estimat, ambalaje si produse deteriorate la transport, etc.), ele cad in sarcina firmei de curierat partenere, iar pentru solutionarea acestora Cumparatorul se va adresa direct acesteia.

Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator pentru incorectitudinea informatiilor oferite de catre Cumparator in plasarea comenzii sau crearea contului de utilizator, Butasivitadevie operand doar in baza informatiilor oferite de clientul sau.

2. Ridicarea gratuita din magazin: Butasivitadevie pune la dispozitia clientilor sai serviciul de ridicare gratuita a comenzii online din magazinul Butasivitadevie ales de client. Ridicarea comenzii online este posibila doar dupa ce Cumparatorul este instiintat de catre un reprezentant Butasivitadevie prin comunicare scrisa (email) sau orala (telefonic) asupra disponibilitatii produselor comandate in magazinul ales de Cumparator.

Dupa confirmarea comenzii, Cumparatorul isi poate ridica comanda online din magazin, prezentandu-se la magazinul Butasivitadevie ales si prezentandu-si intentia de a intra in posesia comenzii.

Plata comenzilor care se ridica din magazin se poate face cu ordin de plata (comanda poate fi ridicata din magazin doar dupa ce plata acestuia este vizibila in contul Butasivitadevie) sau in magazin, la casa de marcat de la magazin. 

O comanda online neachitata si confirmata clientului va fi rezervata pentru ridicarea din magazin pentru o perioada de 72h. Ulterior acestei perioade, produsele ce fac obiectul comenzii online neachitate vor fi puse in vanzare.

Preturile si plata comenzilor online

Toate preturile produselor din site-ul www.butasivitadevie.ro sunt finale, afisate in Lei si includ TVA. Taxele de livrare a bunurilor comandate sunt calculate in functie de greutatea acestora si localitatea de livrare, fiind comunicate in mod explicit clientului inainte de plasarea efectiva a comenzii, prin afisarea ei in timpul procesului de finalizare a acesteia.

Pretul afisat pe site-ul www.butasivitadevie.ro nu este un pret unic valabil in toate magazinele Butasivitadevie, si acesta poate diferi fata de magazinele fizice. De asemenea, preturile si stocurile produselor pot diferi de la un magazin la altul.

Promotiile afisate de Butasivitadevie in magazinul online si in catalogul de prezentare sunt valabile in limita stocului disponibil si/ sau in perioada de timp specificata.

Butasivitadevie depune permanent eforturi pentru ca informatiile de pret (dar si denumiri, caracteristici si specificatii tehnice produse) afisate pe site-ul www.butasivitadevie.ro sa fie corecte, insa nu exclude erorile de factor uman care pot impacta preturile produselor. In astfel de cazuri, Butasivitadevie va informa Cumparatorul asupra situatiei aparute, oferindu-i posibilitatea de a reconfirma comanda la pretul corect sau de a o anula.

Butasivitadevie isi rezerva dreptul de a face verificari de ordinul securitatii datelor oferite de Cumparator in bazele de date ale tertilor, pentru a preveni intentiile de fraudare. Butasivitadevie opereaza toate aceste verificari conform Legii 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora. Detalii referitoare la acest aspect pot fi consultate citind Politica de Confidentialitate.

Comenzile online plasate pe site-ul www.butasivitadevie.ro pot fi achitate:

- Ramburs
- Plata cu OP
- Plata in magazin (cash, card)

Plata ramburs

Cumparatorul plateste produsele comandate la livrarea acestora, urmand a primi din partea agentului firmei de curierat o chitanta pentru plata efectuata. Procedura este valabila atat pentru persoane fizice, cat si juridice, in limite de sume prevazute prin legile.

Plata cu OP

Clientii care aleg sa plateasca prin Ordin de Plata vor primi pe email, odata cu informarea privind inregistrarea comenzii, factura proforma pentru a efectua plata.

Comenzile cu plata prin OP se proceseaza doar dupa primirea confirmarii de plata.

In momentul efectuarii platii prin OP, pentru identificarea facila a acesteia, clientul va trebui sa completeze numarul comenzii in campul “Detalii de plata” si sa transmita confirmarea tranzactiei la adresa de mail pe saitul www.butasivitadevie.ro.

In cazuri exceptionale, pentru clientii care au refuzat preluarea comenzii/ comenzilor anterioare, Butasivitadevie poate restrange modalitatea de plata oferita acestora la plata cu cardul sau cu OP.

Plata in magazin

In cazul comenzilor online care se ridica din magazinul ales de Cumparator, Cumparatorul are posibilitatea de a achita comanda online la casa de marcat a magazinului din care ridica comanda cu cash sau cu cardul (integral).

Returul comenzilor online

Serviciul de retur al produselor achizitionate online se aplica tuturor clientilor nostri persoane fizice, conform legislatiei in vigoare.

Produsele comercializate de Butasivitadevie in magazinul online www.butasivitadevie.ro pot fi returnate in maxim 30 de zile de la receptionarea de catre client a ultimului produs din comanda, cu ecceptie producele de mai jos.

Pentru a-si exercita dreptul de retur, clientul trebuie sa ne informeze cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract, contactandu-ne la numerele de telefon afisate pe site.

Returul se accepta DOAR pe baza facturi transmis clientului odata cu comanda!

Produsele returnate trebuie sa fie predate in starea in care au fost livrate/ ridicate, fara zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice/ electrice, cu toate etichetele, manualele, certificate de garantie (in original) si accesoriile incluse. Pentru produsele care fac parte din comenzi online ridicate de client din magazin, se considera ca Cumparatorul a verificat starea produselor, iar plata constituie garantia faptului ca produsele s-au ridicat in stare corespunzatoare.

Politica noastra de retur nu se refera la produsele care sunt neconforme în momentul achizitionarii sau al livrarii/ ridicarii (nu corespund descrierii facute de vanzator si nu au aceleasi calitati ca si cele pe care vanzatorul le-a prezentat)

Se poate returna orice tip de produs, cu urmatoarele exceptii:

- Plante;
- Produse vandute la metraj;
- Articole deteriorate ca urmare a montajului sau nerespectarii instructiunilor de utilizare;
- Produse de unica folosinta, cu exceptia celor care inca pastreaza ambalajul sigilat
- Produse folosite.

In cazul in care au fost achizitionate mai multe bucati din acelasi produs si se doreste returnarea intregii cantitati comandate, este permisa desigilarea unei singure bucati, restul fiind returnate sigilate.

Produsele retur, respectand conditiile de mai sus, se vor returna prin curier sau vor fi predate personal din magazinele din care au fost expediate/ ridicate de catre client. Plata transportului pentru returul produselor cade in sarcina clientului.

Rambursarea banilor se face in cel mai scurt timp de la transmiterea intentiei cumparatorului de renuntare si receptionarea fizica a produselor, dar nu mai tarziu de 14 zile calendaristice, in contul IBAN al Cumparatorulu.

Butasivitadevie isi rezerva dreptul de a refuza procesarea comenzilor clientilor care au inregistrat retururi repetate, sau refuzuri nejustificate, fara anuntarea in prealabil a Vanzatorului.

Loading...