Pinot Gris 1 buc
Perioada de maturare la inceputul luni septembrie
Strugurii sunt mici, cilindrici, uneori aripaţi, cu pedunculul scurt şi lemnificat, boabele aşezate des pe ciorchine încât se deformează.
Bobul este mic, sferic, cu pielita grasă, de culoare gri fumuriu, intens pruinată, pulpa zemoasa.
Rezistenţa la ger: -22ºC - 24ºC
Epoca de maturare: a IV-a (1-15 septembrie)
Strugurii sunt mici, cilindrici, uneori aripaţi, cu pedunculul scurt şi lemnificat, boabele aşezate des pe ciorchine încât se deformează.
Bobul este mic, sferic, cu pielita grasă, de culoare gri fumuriu, intens pruinată, pulpa zemoasa.
Rezistenţa la ger: -22ºC - 24ºC
Rezistent la seceta, mijlociu rezistent la mană şi făinare, sensibil la putregaiul cenusiu.
Se conduce pe tulpini semiînalte, cordon bilateral cu tăiere în elemente scurte de rod.
Sarcina de producţie este de 14-18 ochi/m²
Producţiile de struguri sunt în medie 9-13 t/ha
Tehnologic, soiul Pinot gris este de înaltă calitate: maturarea completă a strugurilor în a doua parte a lunii septembrie face să acumuleaze cantităţi mari de zaharuri 210-220 g/l, iar prin supramaturare poate ajunge 270-280 g/l, cu o aciditate de 4,5- 5,5‰